Tuesday 22 January 2008

Les Australiens aiment enseigner leurs schnauzers géants, l'art de pêcher.


Aujourd'hui, sur l'Île Kangourou, le Géant Schnauzer de Signor Lanciatore et de Herr Schaussengraben apporté à la maison, la meilleure prise de l'année.
Il a attrapé beaucoup de Merlans de Roi George, des certains Harengs Australiens, une Tête-Plate et un Calmar. Naturellement, Signor Lanciatore devra instruire les femmes dans l'art du nettoyage et retirer les arêtes de tous ces poissons merveilleux.
Australians love to teach their dogs, the art of fishing.
Today, on Kangaroo Island, the Giant Schnauzer of Signor Lanciatore and Herr Schaussengraben has brought home the best catch of the year. He has caught many King George Whiting, some Tommy Ruffs, Flathead and a Squid.
Naturally, Signor Lanciatore will have to instruct the women in the art of cleaning and filleting all these wonderful fish.

13 comments:

Nathalie H.D. said...

Oh my goodness, yet another party in the making! Does partying ever stop in your corner of the world?

Just a note in passing : a bone in French is 'une arête' for fish and 'un os' for other animals. So here it should have been 'retirer les arêtes'...

Mrs Teacher.

Nathalie H.D. said...

Can Australians teach a 'roo to skip backwards? Looks like they can teach anything!

M.Benaut said...

Merci, Nathalie. Je suis considérablement dans votre dette. J'apprécie vraiment vos corrections. Je ressemblerai à de l'imbécile, quand je viens à Avignon, à moins que j'améliore mes capacités linguistiques

claude said...

Quelle belle pêche ! Et Mme Benaut, elle les a préparé comment ces poissons ?

M.Benaut said...

Désolé, chère Claude, mais Mme. n'était pas sur le voyage à K. I.
Ici, nous avons Herr und Frau Schaussengraben et leurs amis, Sig. Lanciatore et son épouse également.
Cependant, je demanderai à Signora L, si elle peut fournir la recette pour nous tous.
Je pense qu'elle nous dira, comment on les fait cuire sur le BBQ, avec du beurre, jus du citron et un peu de sel et poivre. Il sera délicieux, de toute façon, je crois ! !

alice said...

You, men, fish and the women clean. What a perfect world down under, ha ha!

Jules said...

Sorry, hate to blow the dream, but I don't do fish cleaning - ever!!!!
I don't catch them either but I will eat them if someone else cooks them.


BTW re yesterday's comments
DING! DONG! DING! DONG!!!!

M.Benaut said...

Alice, malheureusement, les femmes n'a pas reçu l'instruction, juste comme en France!
C'était chanceux pour les hommes, parce qu'ils préfèrent généralement impressionner les filles avec leurs qualifications culinaires.

Jules, I can hear the dinner gong, clearly. Shall I bring the fish, or just a fishing line ?

Anonymous said...

I'm with you Jules - never fish and never scale and clean. I can't even touch them but will also eat them if someone else (usually M.B) cooks them. He also peels my prawns for me!!

Well caught, M. et Mme Schaussengraben and friends.

Cheltenhamdailyphoto said...

I will clean fish and prepare for cooking, no probs at all. Cut their heads off yep i'll do all that and scrape out the goo. I'll eat them too lol ! I haven't done it for a while but i used to regularly buy trout from a fish farm and take them home fresh and cook for supper yummy. I bet you're surprised at me aren't you; i am a self-confessed wimp at most things! Not this though. I used to fish as a child but not anymore. They look great those fish.

dive said...

Now you've got me hungry.
Hey ho. Off to Yoshino for sashimi at lunchtime.

Jilly said...

My goodness, that's some catch. Great dog!

Anonymous said...

Jilly who is a great dog trainer can take lessons from you I'm sure!