Friday 23 November 2007

Huîtres françaises et huîtres australiennes


L'huître est également une délicatesse dans la terre vers le bas dessous. Les Français pensent qu'ils prennent des huîtres, mais... juste attente jusqu'à ce que vous ayez mangé des huîtres d'Ozzie !
Hier, Marie à Montpellier, elle vous a montré les huîtres Français, mais aujourd'hui, je peux vous montrer les huîtres australiennes !
Je peux donner grâce à Marie, parce que, ce soir, nous avons pris de belles huîtres pour notre repas de soirée. Merci, Marie.

Oysters are a delicacy in the land down under. The French think they have oysters, but just wait till you have eaten ours.
Yesterday, Marie showed you French oysters and now, I can show you ours. Thank you, Marie, we had oysters for tea, ce soir, and they were spectaculairrrrrrrre, et délicieuxxxxxxxxxx

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17 comments:

Anonymous said...

Oh beautiful oysters.
I had a dozen the other night too but unfortunately only 11 of them worked!!
Maybe I needed these condiments. LOL

Gwen said...

One of my favorites! Yours and Marie's oyster posts are both spectacular.

Gwen said...

On your comment to my blog, thank you for visiting. Anytime M.and Madame Benaut wish to visit, I will be your tour guide. Oysters are good here too:)

M.Benaut said...

Mein lieber Herr Schaussengraben,
Ist es am unglücklichsten, daß Sie eine falsche Auster essen mußten. Scheiße geschieht, mein Herr

M.Benaut said...

Merci beaucoup, Gwen.
It would be lovely to have the pleasure to visit your wonderful part of the world.
Perhaps we should save up to make such a thing a realitie.

Kate said...

Oysters are a delicacy here in USA too, but I doubt that they are savored and as commonly eaten as in your part of the world. Interesting blue-tinted photo!

M.Benaut said...

Kate,

We seem to abound in seafood in this part of the world.
Why not pop over on the coming weekend, and we will gorge ourselves.
Plus a little white wine.
Just a quiet and restful weekend.
Nothing too strenuous.
Australia is really a 'sleepy hollow'.

The blue tint was not intentional. The sun probably had set without telling me.
Or maybe it was the white wine, a chardonnay. The second bottle was better than the first !

Don't worry about a thing, just come over and we'll rustle something up. That's what life is for.

Mi casa es su casa.

dive said...

We have Colchester osyters from just down the coast. Like everyone else, they claim to be the world's best. Hey ho.
I like eating mine on the fish dock at Wells-Next-The-Sea in North Norfolk; a beautiful tiny fishing port where the shellfish are fresh and sweet and I can gulp oysters with my feet dangling in the sea.
Yum!

Jules said...

Yum - where was my invite?

I am allergic to the small ones but the big new Zealand ones go down a treat!!!

Anonymous said...

I did not partake. Can't eat oysters myself but M.B and our friend certainly seemed to enjoy theirs even if I made the boys eat them outside. The next course was delicious garfish, cooked outside but which we ate inside! The "blue" hue is due (I win the alliteration prize today) to the last light of the day. This photo was taken at about 8.00 pm

Livio Bonino said...

Huitres et Muscadet, qu'étonnement !

Anonymous said...

Kein kein kein Herr Benaut, Auster ist nehmen an, ein gutes Aphrodisiakum zu sein, und als ich nur elf gearbeitet sagte, meinte ich .... Sie bekommen das Bild. Beifallsrufe.

Jilly said...

Lovely photo. There are so many different types and sizes of oysters, aren't there? Like you I don't eat them but happy to look at the nice pics.

I left an answer for you on Menton DP (Benny) about the dog who pees on your lawn and perhaps what to do about it.

claude said...

Tu ne nous dis pas si vous les mangez à la Française ou à l'Australienne. Je suppose que la bouteille c'est du vin blanc mais ce qui me laisse interrogative c'est le flacon à côté. Comment les dégustes tu ?

M.Benaut said...

Chers amis,

Bucefalo, le Chardonnay est l'une des variétés de raisin de la qualité les plus populaires du monde.
Quand on goûte ce vin, on peut trouver les aromes de la pêche, du melon et des agrumes qui suivent à un palais crémeux et vanille-teinté avec un contact de chêne.
Les raisins de Chardonnay viennent du Hunter Valley au New South Wales et également de McLaren Vale très près à ici.
Les vins du Muscadet sont vinifiés en blanc sec à partir d'un cépage unique, Ce vin semble avoir un goût musqué. Peut-être ils sont très semblables.

Quand on parle des huîtres françaises, j'admets que je ne les ai jamais goûtées. Les huîtres de Marie regardent pour être délicieuses. Néanmoins, je vous enverrai un état sur le sujet, août prochain !

Claude, la petite bouteille a contenu le Beerenberg Creamy Seafood Sauce, avec de la crème, sauce tomate et tabasco.
Les huîtres, on peut ou les jeter en bas de la bouche, ou utilisez une fourchette.

Jules, Jilly, Gwen, Kate, Herr Schaussengraben, et M. Dive,
I reckon that we should all meet on the beach, chez Jules. Hopefully we could live on seafood, of all those tropical varieties. I'll bring the wine and Jules can supply the deck chairs.

claude said...

Tu manges les huîtres avec de la Beerenberg Creamy ??? En France, c'est nature, ou avec quelques gouttes de jus de citron ou vinaigre avec de l'échalotte ciselée. Il existe des fourchettes spéciales huîtres.

Marie said...

I am sorry for being such a bad correspondent for the moment!

I felt very proud when I read my name in your post. :))

Your oysters are very "pretty." The shell is whiter and bigger than ours but there is less flesh (lol).